Yukarı Aladağ İlkokulu

Vizyon: Eğitim teknolojisinden olabildiğince yararlanmak, bireysel yeteneklerin gelişimini sağlayarak üretkenliği arttırmak, öğrenci merkezli eğitim uygulamak, sağlıklı ve mutlu toplum oluşturma yolunda bireyleri bilinçlendirmek, diğer okullara örnek teşkil edecek bir okul konumuna gelmektir.

Misyon: Milli Eğitim Temel Kanununda yer alan genel ve özel amaçlara uygun olarak; Sağlam karakterli, dürüst, kuvvetli bir vatan ve millet sevgisi olan, insani, milli ve ahlaki değerlerle donanmış, ülkesine yararlı, okuyan, inceleyen, araştıran, mili ve evrensel değerleri tanıyan benimseyen, araştırmacı, sorgulayıcı, kendi ayakları üzerinde durabilen, kendi düşüncelerini savunurken başkalarının düşünce ve haklarına saygı gösteren, görev ve sorumluluklarının bilincinde olan öğrenciler yetiştirmektir.

Başarılar: -

Saatler: Ders Başlama: 08:40 Ders Bitiş : 14:10
Isınma: Okulumuz soba ile ısınmakta ve yakıt olarak kömür kullanılmaktadır.
Yabancı Dil: Okulumuzda yabancı dil olarak "ingilizce" dersi verilmektedir.
Servis Bilgisi: Aynı güzergâh üzerindeki okulları götüren servisle anlaşılıp ulaşım sağlanabiliyor.
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:

WEB - https://yukarialadag.meb.k12.tr

Adres - YUKARIALADAĞ KÖYÜ YUKARIALADAĞ KÜME EVLERİ YUKARI ALADAĞ KÖYÜ BLOK NO: 7 HAMUR / AĞRI

Kütüphane Kitap Sayısı :450
Öğretim Şekli :Birleştirilmiş sınıflarda ders işlenmekte ve normal öğretim yapılmaktadır.

Yerleşim Yeri - Köy nüfusu yaklaşık 30 hane olup genç nüfus geçim sebebiyle göç etmiştir. Köyümüzün hemen kenarından bir dere geçmektedir. Bu dere ile köy halkı bir takım ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Köyde evler topraktan yapılmış olup kışın evlerde tezek yakılmaktadır. Köy halkı geçimini daha çok hayvancılıkla sağlamaktadır. Köy halkı, yazın yaylaya çıkar ve hayvancılık ile ilgili birtakım işlerini (peynir ,yoğurt vb. ) yaparlar.

Ulaşım Pazar günleri hariç il merkezine hergün dolmuş kalkmaktadır. Araçlar sabah gidip akşam köye dönmektedir.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Köyümüz bağlı olduğu Hamur ilçesine yaklaşık 40 km ve Ağrı il merkezine yaklaşık 50 km uzaklıktadır.